Your SEO optimized title

Detaylı Ultrason

Detaylı Ultrason Gebelik Tetkiklerinden En Önemlisidir.

Detaylı Ultrason
Detaylı Ultrason

Bir anne adayı için hamileliği sırasında en önemli olan şey bebeğin sağlığıdır. Detaylı ultrason yani ayrıntılı gebelik ultrasonunda bu konuda anne bilgilendirildiği gibi gerekli bir tetkik de yapılmış olur. Bu nedenle anne adayları özellikle bu konuya çok aşırı dikkat ederler. Belirtelim ki, bir bebeğin normal olmayan şekilde gelişmesini anne adayı fark edebilir. Özellikle hamileliğin son haftalarında bebeğin hareketlerinde alışılagelmiş olanın dışında bazı hareketlerin görülmesi, bu durumu öne çıkaran örneklerden yalnızca birisidir.

Detaylı Ultrasona Her Gebe En Az İki Kez Girmelidir.

Gebeliğin ilk günlerinden itibaren doktora sıklıkla giden anne adayı her zaman için doktordan bebeğinin sağlıklı olmasını duymak ister. Bu sebeple ultrason adı verilen bir cihazla bebeğin durumu kontrol edilebilmektedir. Bu konu ile ilgili bu işi yapacak olan radyoloji uzmanı doktorların muhakkak konusunda uzman doktor olması gerekir. Çünkü bir bebeğin sağlık durumunu sırf bedensel olarak gelişimini görmek değildir. Detaylı ultrason ile bebeğin organlarının gelişmesinden itibaren bu gelişmede öngörülen bazı anormallikler her zaman gözlemlenmeli ve buna karşı bir tedbir alınmalıdır. Belirtelim ki, detaylı ultrason ile anne karnındaki bebeklerde bu yöntemle tespit edilen bazı hastalıkların olması muhtemeldir.

Detaylı Ultrasonun Radyoloji Uzmanları Tarafından Yapılması Gerekir.

Bir Radyoloji Uzmanına detaylı ultrason için gidildiğinde öncelikle bebeğin organlarının ve bedenin gelişimine dikkat edilir. Nedeni ise gelişimde oluşabilecek her anormal hal anne adayının sağlığını da kötü etkileyebilir. Bu sebeple bebeğin gelişimi detaylı ultrason ile devamlı kontrol edilmelidir. 18-22. haftalarda radyoloji uzmanına başvuran gebe ve bebek tam anlamıyla detaylı ultrason sırasında incelenir.

Detaylı Ultrasonda Neler İncelenir

Detaylı ultrason ile bebeğin incelenmesine çoğunlukla baş bölgesinden başlanır. Kafa, baş içi yapıların anatomik bütünlüğü incelenir. Ardından boyun, omurga bütünlüğüne bakılır. Yüzde yarık damak dudak anomalisi varlığı, burun kemiği, küçük çene gibi anormal durumların var olup olmadığına detaylı ultrasonda bakılır. Karın sahasında karın duvarı zarının sağlamlığı, diyafram denilen göğüs ve karın boşluğunu ayıran zar, idrar torbası, göbek kordonunun damarlarına bakılır. El, kol, bacak ve ayak kemikleri detaylı incelenir. Detaylı ultrason esnasında kalp dikkatli bir şekilde değerlendirilir. Organlarda kalp atış hızının normal olup olmadığı, kalp üstünde herhangi bir delik yahut ritimlerde bozukluk olup olmadığı araştırılmalı ve bu konu ile ilgili şayet ki bir bozukluk var ise aile üyeleri bildirilmelidir.

Detaylı Ultrason 12. Haftada Yapılır.

Belirtelim ki, bebeğe detaylı ultrason ile bakılması gereken ilk hafta 12. haftadır. Bu haftadan itibaren bebekte bundan böyle organların hepsi yavaş yavaş gelişmeye başladığından bu hafta tam olarak ayrıntılı şekilde gözlemlenmeli ve bebeğin durumu ile ilgili aileye doğru bilgi verilmelidir. Detaylı ultrason daha sonra 18-22.haftalar içinde bebek anomali acısından Radyoloji Uzmanı eliyle tekrar değerlendirilir.

Detaylı ultrason anne ve bebeğin sağlığı için her hangi bir tehlike içermez. Detaylı ultrason sırasında kullanılan ultrason cihazı radyasyon içermez. İşlemin tamamı ses dalgaları ile gerçekleşir. Detaylı ultrason sırasında bebeğin tüm organları doğru şekilde incelenemediğinde  hekiminiz sizi tekrar detaylı ultrasona çağırabilir.

Detaylı ultrason hakkında daha fazla bilgi ver randevu için bize ulaşın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Top
× Soru Sor