Your SEO optimized title

Boyun Ultrasonu

Boyun Ultrasonu

Boyun Ultrasonu
Boyun Ultrasonu

Boyun ultrasonu öncesinde bir hazırlık gerekmez. Tetkik esnasında ağrı duyulmaz. Radyasyon içermediği için sağlığa zararlı değildir.

Guatr İncelemesi ve Boyun Ultrasonu

Boyun ultrasonu ile; halk arasında hastalığına guatr denilen tiroid bezi, tükrük bezleri, boyundaki ana damarlar, lenf nodları (boyundaki bezeler) değerlendirilir.

Tiroid bezi vücudun orkestra şefidir.

Tiroid bezi vücut ısısını, vücudun çalışma hızını düzenler, yıllık kontrol edilmesi gereklidir. Bu nedenle check up kontrollerinde ve kanser taramalarında başvurulan bir tetkiktir.

Tükrük bezlerinde iltihap  ve taş kanser olabilir. Hasta ağrı ya da sertlik hisseder. Bu durumunda ultrason ile değerlendirilmesi gerekir. Bu durumda boyuna ultrason yapılır.

Boyundaki lenf nodları vücudun gardiyanlarıdır.

Dışarıdan giren mikroplara karşı şişebildiği gibi vücutta kanserli hücre varsa da şişebilir. Ayrıca lenf nodlarının kendi kanserleri de vardır. Boyundaki özellikle kulak arkasındaki şişlikler masum olabileceği gibi tehlikeli de olabilir. Ayırt etmek için boyun ultrasonu ve renkli doppler ultrason en uygun teşhis yöntemidir.

Boyundaki damarlar beyni besleyen ana atardamar ve beyinden gelen ana toplardamar tiroid bezinin her iki yanında yer almaktadır. Ana atardamardaki kireçlenmeler ve darlıklar ana toplardamardaki pıhtılar ciddi beyin hasarlarına yol açabilir. Boyun ultrasonu sırasında bu damarlarda incelenir. Damarlarda belirgin bir değişiklik varsa ileri tetkik renkli doppler ultrason ile bu damarların değerlendirilmesi önerilir.

Uzm. Dr. Rengin Türkgüler’e Boyun Ultrasonu yaptırmak ve randevu için bize ulaşın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Top
× Soru Sor