Your SEO optimized title

4 Boyutlu Ultrason

4 Boyutlu Ultrason Kullanım Alanları

4 boyutlu ultrason
4 Boyutlu Ultrason Görüntüsü

4 Boyutlu Ultrason veya Ayrıntılı gebe ultrasonu 11 – 13. haftalarda ve 18 – 22. haftalarda bebeğin ve annenin iyilik halinin değerlendirilmesi için kullanılır. Kromozom anormallikleri, genetik kusurların değerlendirilmesi için konusunda uzman hekimler tarafından uygulanması gereken bir tetkiktir. Ultrason uygulayıcıya bağlı bir tetkik olduğu için bu konu ile ilgilenen hekimler tarafından yapılması çok önemlidir.

Normalde 2 boyutlu ultrason ile bebekler tıbbi olarak değerlendirilir. Yanı sıra anormallikler 3 boyutlu olarak da gözlemlendiğinde kadın doğum uzmanı ya da tedavi uygulaması gereken doktora fikir vermesi açısından önemlidir. Örneğin dudak damak yarığı olan bebeklerde lezyonun bulunduğu yerin görüntülenmesi 4 boyutlu olarak yapıldığında cerrahın doğum sonrası yapacağı işlemi planlaması daha kolay olacaktır. Burada bir başka örnek vermek gerekirse 4 boyutlu ultrason ile bebeğin ayağında tespit edilecek bir ortopedik kusurun görüntüsünün ortopedi uzmanınca değerlendirilmesi ve doğum sonrası tedavinin şeklini belirlemek açısından önemlidir.

4D Ultrason fotoğraf gibidir!

4D ultrasonda bebeğe ait sağlık problemleri dışında sevimli görüntüler de elde edilmektedir. 2 boyutlu ultrasonda annenin net olarak göremediği gülümseme parmak emme göbek kordonunu çekme gibi sevimli hareketler de canlı olarak izlenebilmektedir. Ayrıca doğmadan kime benzediği de yorumlanabilmektedir. Tetkik esnasında elde edilen görüntüler ve videolar bir flash bellek içerisinde anne adaylarına verilmektedir.

Teknik olarak 4 boyutlu ultrason nedir? Diğer adı 4D ultrason

4 boyutlu ultrason cihazı ile hareketli üç boyutlu görüntü elde edilir. Bu bakımdan gebelik ve doğum öncesi bebeğin takibinde 4 boyutlu ultrason tercih edilmektedir. Bebeğin anne karnında el, baş ve ayak hareketlerini bir film gibi izlenme imkanı bu teknoloji ile mümkün olmaktadır. Bebeklerin ultrason cihazları ile cinsiyetlerinin yanı sıra, burun, el, kafa kemikleri, omurga gelişimi ve iç organlarına bakılır. Down sendromu gibi hastalıklar erken dönemde tespit edilebilir. Ultrason kullanımı hastaya her hangi bir acı vermeyen sadece basit bir jel uygulamasından sonra bir tarayıcının bakılan bölge üzerinde gezdirilmesiyle yapılan bir tetkiktir. Ultrason uygulamalarının bu güne kadar tespit edilmiş bir zararı veya yan etkisi yoktur. Radyasyon içermediğinden bebeklere de rahatlıkla kullanılabilir.

4D Ultrason, 4 Boyutlu Ultrason hakkında daha fazla bilgi ve randevu için bize ulaşın

bize-ulasin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Top
× Soru Sor